CiU repta el PSC a presentar una taxació amb el preu que proposen

(LINK)

GIRONA | LAURA FANALS

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), ha proposat al PSC que, si creu que no s’haurien de pagar més de dos milions d’euros de diner públic pel fons del crític d’art Rafael Santos Torroella, aporti una taxació d’un professional on s’estableixi que el preu hauria de ser aquest. Segons recorda Puigdemont, el taxador Artur Ramon, un dels més reconeguts d’Europa, va valorar la col·lecció en 4,7 milions d’euros, mentre que l’acord amb la família del crític d’art permetria a l’Ajuntament comprar-la per només 3,9. Tot i això, l’alcalde assegura que tot el pressupost no hauria de sortir de les arques municipals, ja que altres administracions ara la Diputació s’han mostrat disposades a col·laborar-hi.
Puigdemont celebra que el PSC hagi donat finalment per bona l’operació de compra del fons Santos Torroella, i que la única objecció que tingui ara sigui el valor de la col·lecció. I és que els socialistes estarien disposats a donar suport a la compra si aquesta no suposés més de dos milions d’euros per a les arques públiques. De la mateixa manera, també demanen que es busqui la implicació d’altres administracions i del sector privat, que el fons no s’hagi d’exhibir obligatòriament a la Casa Pastors i que, abans de signar la compravenda, es posi per escrit la cessió de la part de la Casa Pastors que correspon a la Generalitat.

Davant del posicionament socialista, l’alcalde assegura que l’Ajuntament pagarà menys de dos milions d’euros, ja que es comptarà amb aportacions d’altres institucions -com ara la Diputació, que s’hi ha mostrat disposada-, i també s’haurà de veure quin paper hi juga la fiscalitat, que podria ser favorable. “Si per al PSC la única discrepància és el preu, que aportin la taxació d’un professional tan reconegut com Artur Ramon on es justifiqui que el valor de la col·lecció és de dos milions d’euros”, demana Puigdemont.

La compra del fons Santos Torroella s’hauria de debatre en el ple del proper mes de febrer. Si l’equip de govern aconsegueix prou suports, es tirarà endavant. Si no, la idea quedarà definitivament desestimada.

Deixa una Resposta

XHTML: Podeu fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deixa una Resposta

XHTML: Podeu fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>