El dibuix al segle d’Or: Artistes catalans a l’entorn de 1900

Artur Ramon Art comença l’any amb l’exposició El dibuix al segle d’or: artistes catalans a l’entorn de 1900, que segueix l’estela de la mostra L’edat d’or de la pintura catalana (1885-1930), que va tenir tan bona acollida. El dibuix ha estat un dels eixos vertebradors de la galeria, sempre amb la intenció de fomentar un col·leccionisme culte i atent a les obres sobre paper, la qual cosa ha propiciat que Artur Ramon Art sigui present a les dues grans fires internacionals: TEFAF Maastricht, en la secció Paper, i el Salon du Dessin de París.

Alguns dibuixants representats en aquesta mostra —com ara Canals, amb exemplars singulars, Nonell, Casas, Gimeno, Matilla, Meifrèn i Pichot— ja van formar part de l’exposició L’edat d’or de la pintura catalana, i per això la seva presència ara en dibuix esdevé una prolongació d’un mateix projecte: reivindicar, difondre i potenciar l’art català entorn de 1900.

Destaquen els dibuixos de Marià Fortuny que il·lustraven la Belle Époque, els de Xavier Gosé i Joan Cardona, l’essencialisme de Manolo Hugué, el realisme objectiu de Francesc Gimeno, el constructivisme inicial de Rafael Barradas, el costumisme de Pichot i Canals, el Pau Roig que mira Toulouse–Lautrec i l’Smith que mira Beardsley, el primer Torres Garcia modernista, el Sunyer parisenc i el Marià Andreu més déco, entre d’altres. Obres provinents d’importants col·leccions particulars que s’ofereixen ara per primera vegada.

Com deia Ingres, el dibuix és la probitat de l’art, el laboratori del qual surten les primeres idees dels artistes, la primera veu. Presentem ara una exposició excepcional que reuneix més d’un centenar de dibuixos dels més grans artistes a l’entorn de 1900.

Del 19 de gener fins a l’abril us esperem per gaudir d’aquesta magnífica col·lecció.

Deixa una Resposta

XHTML: Podeu fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deixa una Resposta

XHTML: Podeu fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>