ARTUR RAMON ART, ÚNICA GALERIA CATALANA A LA FIRA TEFAF MAASTRICHT

En el seu vuitè any a la fira internacional TEFAF Maastricht, Artur Ramon s’estrena dins de la secció Works of Art, després d’haver-se consolidat com un referent les 7 darreres edicions dins de Works on Paper. L’únic exponent català i un dels quatre espanyols, la galeria de Barcelona presentarà un estand centrat amb força en el bo i millor de l’art espanyol i català. D’entre totes les peces seleccionades, destaca l’obra d’Antoni Tàpies “Dominant el gris-morat. Als damnificats del Vallès”, de 1962. L’acompanyaran antiguitats dels segles XIV al XIX juntament amb peces de Fortuny, Casas, Llorens Artigas, Manolo Hugué i diversos exponents d’art italià i francès.  

“Després de 7 anys exposant amb èxit a la secció de Works on Paper, la transició a Works of Art és natural perquè nosaltres som més que especialistes en dibuix, som antiquaris des de fa més de cent anys. Es un motiu d’orgull participar en la secció que millor ens defineix alhora que és l’oportunitat perfecta per seguir promovent el coneixement de l’altíssima qualitat de les nostres antiguitats al món”, explica Artur Ramon. I afegeix que “aquesta gran plataforma ens permetrà arribar a un col·leccionisme global d’alt nivell, públic i privat, i ens converteix en l’únic referent a Barcelona, perfecte per a donar a conèixer la nostra nova seu del carrer Bailèn”. Amb la presència a Works of Art, Artur Ramon Art podrà ampliar el ventall d’obres que mostra a TEFAF Maastricht, que anirà molt més enllà del dibuix i a partir d’ara inclourà diverses obres d’art, com escultura, ceràmica, vidre, objectes, ferro, bronzes, mobles, arts decoratives i pintures.

En aquesta edició de TEFAF, una de les joies de l’exposició de la galeria de Barcelona és una obra que Antoni Tàpies va crear el 1962 per ajudar els afectats de les pluges torrencials que el 1962 van negar el Vallès Occidental. El procediment mixt sobre tela, signat i datat, du per títol “Dominant el gris-morat. Als damnificats del Vallès”. Es tracta d’una gran obra que va ser donada per Tàpies a la Diputació de Barcelona, per a la subhasta en ajuda de tots aquells que es van veure afectats per les inundacions de la nit del 25 al 26 de setembre de 1962 que, en menys de 30 minuts, van desbordar les rieres i els rius Llobregat i Besòs. Fruit de la catàstrofe es va organitzar un gran recapte de diners i una subhasta d’art amb obres donades de Dalí, Tàpies, Miró o Picasso.

Dues de les peces més destacades de l’exposició de la galeria catalana a TEFAF són els dos  expressius relleus del segle XVII de Felipe de Ribas: “Nativitat de la Verge” i “Anunciació”, en fusta tallada, policromada i daurada; juntament amb un Crist de grans dimensions d’Escola de Burgos del segle XIV.

En un estand de 72 metres quadrats que condensen l’essència de la galeria, Artur Ramon Art seguirà insistint el seu compromís ineludible en mostrar una representació de l’obra d’artistes catalans com Marià Fortuny, de qui es mostraran dos olis sobre tela de gran expressivitat: “Mendiants” i “Sentinella àrab”. De Ramon Casas es podrà veure a la fira més important del sector l’oli sobre tela “Elisa Casas tocant el piano”, de prop de 1889.

La presència al llarg de vuit edicions d’Artur Ramon Art a TEFAF Maastricht és fruit de més de dues dècades d’aposta per la internacionalització del seu projecte empresarial de forma continuada.

Artur Ramon Art exposarà a l’estand 160 de la secció TEFAF Antiques dins de Works of Art, del 9 al 18 de març. Enguany la fira celebra el seu 30è aniversari al MECC (Maastricht Exhibition & Congress Center) consolidada com la fira de referència al món de l’art, les antiguitats i el disseny.

Després de TEFAF Maastricht, la galeria de Barcelona tornarà al Salon du Dessin de París, del 21 al 26 de març, amb una selecció dels seus millors dibuixos per a la cita per excel·lència per a les obres sobre paper.

 

Accés article