Natura sacra

"L'entorn" de Jordi Ortiz dialoga amb obres d’Artur Ramon Art

10 novembre 2022 - 22 desembre 2022

No són doncs aquestes unes imatges cobertes d’or com les figures arcaiques sinó que l’or les reflecteix, les encén i les encega. Santes onades, santes roques, sants arbres i sants núvols invocats, potser, amb el mateix fervor primitiu, però que es manifesten tot just amb l’or guardat a dins. No sé si no podríem dir que l’or afigura les imatges a la manera d’unes estampacions de llustrina i espai lluent que despleguen bromeres i roques, ramatges i núvols com unes fervoroses litúrgies de la llum.

Perejaume, Sants (fragment)

Malines, Virgen anunciada

Tarragona, 1957.

Viu i treballa a Barcelona. Dissenyador gràfic i fotògraf. L’any 1980 obre la Galeria Déco a Tarragona i un any més tard participa juntament amb Chantal Grande i David Balsells en l’obertura de la Galeria Forvm. Des de 1981 exerceix de fotògraf freelance i el 1988 inicia la seva trajectòria com a dissenyador gràfic. El 1991, amb Patxi Solà, obren un estudi especialitzat en el disseny de llibres d’art. Actualment, és membre del Patronat de la Fundació Forvm per a la Fotografia.

Com a fotògraf ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives: Galeria Déco, Tarragona; Foto Centre Toni Prim, Lleida; «Échos d’Espagne», Merignac (Bordeus); «Art contemporain», Maison Gibert (Lézignan-Corbières); Fundació Forvm de Tarragona, en el marc del festival SCAN; «Disrupcions poètiques entorn de la Ricarda», Barcelona; Museu d’Art Modern de Tarragona, Tarragona; Les Bernardes, Espai de Cultura Contemporània, Salt (Girona); Vallgrassa. Centre Experimental de les Arts, Parc del Garraf, Begues.
Hi ha fotografies seves a les col·leccions de la Bibliothèque nationale de París, la Fundació Forvm de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona i a diverses col·leccions particulars.