Pierre Skira

Pastels

14 febrer 2019 - 24 maig 2019

Pastels de Pierre Skira és la nova exposició de l’artista a la galeria Artur Ramon Art. El pintor francès ens presenta la seva obra més recent, una selecció de pastels on experimenta un retorn a les seves primeres obres abstractesA diferència de l’última exposició de l’artista a la galeria, el 2011, en l’exposició Pastels de Pierre Skira hi ha una quinzena d’obres de petit i mitjà format, grans blocs de colors que emergeixen sobre un fons negre de cartó, un procediment expert amb el qual llums i ombres contrastades mostren la seva vivacitat i permeten a l’artista més llibertat en l’utilització del color. 

La tècnica del pastel és simple i difícil alhora: per aconseguir una fixació adequada cal preparar adequadament la superfície i estendre el pastel diverses vegades. Si es compara amb la pintura a l’oli, el pastel fa una impressió de fragilitat i també d’estabilitat: un cop fixat sembla destinat a durar eternament. Skira és nn dels grans pastelistes contemporanis.

Pierre Skira, fill del gran editor Albert Skira i nascut a París el 12 de maig de 1938, és pintor de pastels, novel·lista i un gran apassionat dels llibres. Va exposar per primera vegada en solitari el 1964 a París i des de llavors ha seguit exposant, tant a França com a l’estranger. Entre d’altres, Skira va guanyar el 1967 el premi de la Biennal de París i el Premi Internacional d’Art Contemporani Duc de Valverde d’Ayala Valva a Monte Carlo el 1997.