Dibuix

Per conèixer a un artista no hi ha res més íntim que recórrer als seus quaderns, diaris personals que ha anat treballant. Normalment, els artistes escriuen poc i dibuixen molt: el traç immediat del llapis sobre el paper atrapa millor una imatge que la ploma i les paraules.

Hi ha dibuixos que serveixen com a instantànies gràfiques d’una època, altres pensats com il·lustracions a complements del text. No obstant això en el dibuix està tot condensat, l’arrel o la probitat de l’art, segons que seguim la lliçó de Miquel Àngel o d’Ingres.

 

Obres sobre paper

Artur Ramon Art ha dedicat una atenció especial a l’obra sobre paper, amb desenes d’exposicions dedicades a aquesta matèria, exposant obres que abasten cinc segles, del XVI al XXI.

No ens hem posat límits cronològics ni barreres geogràfiques, buscant dibuixos de qualitat d’època antiga, moderna i contemporània, tant nacionals com internacionals. Una proposta sòlida que Artur Ramon Art dedica als col·leccionistes privats i públics, entre ells museus com el Prado o el Louvre.

La nostra posició d’especialistes del dibuix va culminar i va ser reconeguda amb la nostra acceptació per al Salon du Dessin de París (des de 2009) i TEFAF Maastricht (des de 2010) a la secció Works on paper, les dues millors plataformes firals del món per mostrar obres sobre paper.

Portem un prestigi internacional consolidant a través dels millors dibuixos estudiats per especialistes i publicats en els nostres catàlegs.

Vista del Campo Lateranense a Roma, Anònim flamenc
Estudi de tres caps de querubins, Juan Carreño de Miranda
Estudi per rostre i mans de Sant Joaquim, Zacarías González Velázquez
L’ordalia del foc de Muci Escevola, Giovanni Guerra
Estudi de mandíbula de gavial i estudis d’ostres, Pancrace Bessa
Figures, Giulio Campi
Estudi de nu masculí, Anton Raphael Mengs
Sant Teodor Stratelates i sant Jordi, Claude Déruet
Cap d’home barbut, Domenico Corvi
Trompe‑l’oeil. Ces drolles font bonne chère, Giuseppe Crespi
Trompe‑l’oeil. L’Aventurier, Giuseppe Crespi