Antic

El dibuix antic representa el centre del treball de recerca i estudi d’Artur Ramon Art. La galeria li ha dedicat importants exposicions, proposant artistes com Juan de Juanes, Vicente Lopez, Luca Cambiaso, Giandomenico Tiepolo, Jean-Baptiste Regnault, Vicente Carducho, Antonio del Castillo i Francisco Bayeu, entre d’altres.

Exposicions de dibuix antic

Entre 1993 i 2003 hem presentat la sèrie de cinc exposicions amb títol Raíz del Arte“, exposant dibuixos antics de gran importància històrica i inèdits per a la majoria. Un altre projecte de gran interès va ser l’exposició “El paper del dibuix a Espanya”, realitzada en associació amb la galeria Caylus de Madrid.

Estudi del dibuix antic

L’estudi del dibuix antic és una de les disciplines més complexa, i que requereixen el màxim rigor científic, de la història de l’art. Estudiar aquestes obres implica una aproximació realitzada amb certa sensibilitat, sobretot per falta d’evidències concretes que reforcin les investigacions. Artur Ramon Art, amb les seves bases sòlides de cerca – el coneixement dels dibuixos, el treball d’arxiu i el reconeixement de les diverses personalitats grafològiques – se situa entre els millors experts en aquest camp en el món.

Anònim flamenc, Vista del Campo Lateranense a Roma
Ciro Ferri, Santa Teresa agenollada davant del Crist
Zacarías González Velázquez, Estudi per rostre i mans de Sant Joaquim
Anton Raphael Mengs, Estudi de nu masculí
Domenico Corvi, Cap d'home barbut
Giuseppe Crespi, Trompe‑l'oeil. Ces drolles font bonne chère
Giuseppe Crespi, Trompe‑l'oeil. L’Aventurier