Antic

El dibuix antic representa el centre del treball de recerca i estudi d’Artur Ramon Art. La galeria li ha dedicat importants exposicions, proposant artistes com Juan de Juanes, Vicente Lopez, Luca Cambiaso, Giandomenico Tiepolo, Jean-Baptiste Regnault, Vicente Carducho, Antonio del Castillo i Francisco Bayeu, entre d’altres.

Exposicions de dibuix antic

Entre 1993 i 2003 hem presentat la sèrie de cinc exposicions amb títol Raíz del Arte“, exposant dibuixos antics de gran importància històrica i inèdits per a la majoria. Un altre projecte de gran interès va ser l’exposició “El paper del dibuix a Espanya”, realitzada en associació amb la galeria Caylus de Madrid.

Estudi del dibuix antic

L’estudi del dibuix antic és una de les disciplines més complexa, i que requereixen el màxim rigor científic, de la història de l’art. Estudiar aquestes obres implica una aproximació realitzada amb certa sensibilitat, sobretot per falta d’evidències concretes que reforcin les investigacions. Artur Ramon Art, amb les seves bases sòlides de cerca – el coneixement dels dibuixos, el treball d’arxiu i el reconeixement de les diverses personalitats grafològiques – se situa entre els millors experts en aquest camp en el món.

Santa Teresa agenollada davant del Crist, Ciro Ferri
Vista del Campo Lateranense a Roma, Anònim flamenc
Estudi per rostre i mans de Sant Joaquim, Zacarías González Velázquez
Estudi de nu masculí, Anton Raphael Mengs
Cap d’home barbut, Domenico Corvi
Trompe‑l’oeil. Ces drolles font bonne chère, Giuseppe Crespi
Trompe‑l’oeil. L’Aventurier, Giuseppe Crespi